Toolkit ‘Ik krijg toch een kans’ vandaag gelanceerd

Toolkit ‘Ik krijg toch een kans’ vandaag gelanceerd op de themabijeenkomst ‘Seksuele en criminele uitbuiting? Niet bij ons!’ in het AFAS Stadion in Alkmaar.

Misdrijf plegende slachtoffers van uitbuiting houden vaak hun mond, maar dat hoeft niet.

Toolkit om slachtoffers en professionals te informeren

Ze praten niet omdat ze zelf strafbare feiten hebben gepleegd en zijn bang om vervolgd te worden. Terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Slachtoffers, maar ook veel opsporingsprofessionals en hulpverleners zijn slecht bekend met het non-punishment beginsel.

We hebben een toolkit ontwikkeld om slachtoffers en professionals te informeren. Over de rechten van slachtoffers van seksuele en criminele uitbuiting in de besloten ruimte.

Met jullie delen we vandaag de infovisual en vanaf 25 november de film ‘Ik krijg toch nog een kans’.

toolkit, merel van groningen, ik krijg toch nog een kans, slachtoffers, misbruik, uitbuiting, afpersing, media, rtl, boulevard, meisjes, gedwongen, loverboys, sexting, grooming

We bedanken officier van Justitie, Janine Kramer, hoofd Openbaar Ministerie Warner ten Kate, Richard Korver, Monique Wijngaard en alle slachtoffers die meewerkten aan het onderzoek.

Speciale dank aan Pro Juventute voor de financiële bijdrage.

We bedanken RTL Boulevard voor de aandacht voor het item.
https://www.rtlboulevard.nl/video/tv-fragmenten/video/5412640/slachtoffers-van-loverboys-plegen-strafbare-feiten-onder-dwang

Geplaatst in Uncategorized.