woman in gray coat using white laptop computer

MerelvanGroningen Foundation zoekt extra bestuursleden


Wij zoeken bestuursleden! Heb jij affiniteit met slachtoffers van seksuele uitbuiting, wil je helpen de kennis over – en de aanpak van seksueel geweld te verbeteren en wil jij je samen met Kees, Frouke en Bernette als bestuurder een actieve bijdrage leveren in het aanvragen van fondsen, communicatie en PR en vergroten van ons netwerk? Dan willen we graag met jou in gesprek.

Twee extra bestuursleden

De MerelvanGroningen Foundation is op zoek naar twee extra bestuursleden die hun
deskundigheid willen inzetten op het gebied van:

 • communicatie en marketing
 • werven van fondsen en subsidies

De Merel van Groningen Foundation is hét ervaringskenniscentrum op het gebied van grensoverschrijdend gedrag, seksueel misbruik en uitbuiting. Deze stichting is een initiatief van Merel van Groningen, ooit zelf slachtoffer van seksuele uitbuiting en Jannet Doeleman (professional in de zorg).
De Foundation is opgericht om deze ervaringskennis – in combinatie met bestaande kennis uit praktijken en onderzoek – verder te ontwikkelen en over te dragen. Uniek is dat de Foundation (ex)slachtoffers opleidt tot ervaringscoaches die op hun beurt slachtoffers bijstaan in het weer grip krijgen op hun toekomst. Ook worden de coaches ingezet bij preventiewerk, zoals geven van voorlichting en adviezen. De Foundation wil daarmee (ex)slachtoffers van seksuele uitbuiting en geweld begeleiden bij het herstel van het gewone leven. Kennis over het thema overdragen aan alle betrokkenen en de kwaliteit en effectiviteit van de zorg aan slachtoffers verbeteren. Ook ontwikkelen we nieuwe producten/tools die slachtoffers ondersteunen en professionals kunnen inzetten in het werk met slachtoffers.

Fijn als jij je herkent in onderstaande:

 • Affiniteit met het thema seksuele uitbuiting en geweld;
 • Overtuigd van de meerwaarde van de inzet van ervaringskennis;
 • Enthousiaste inzet, creativiteit en bestuurlijke ervaring;
 • Goede aanvulling op de deskundigheid en expertise van het huidige bestuur: kennis van communicatie, marketing, sales, werving van fondsen en subsidies.
 • Bijdrage willen leveren aan de visie en verdere positionering van de Foundation.

Wat bieden wij jou?

 • Uitdagend – onbezoldigd – bestuurswerk met een grote maatschappelijke impact;
 • De kans om te werken aan een toekomstbestendige organisatie met veel stakeholders;
 • Flexibele inzet van tijd en taken, gemakkelijk te combineren met andere werkzaamheden;
 • Een fijn multidisciplinair bestuur dat Merel en Jannet graag ondersteunt in het
  operationele werk.

Goed om te weten:
Voor het eerste nieuwe bestuurslid draag je bij aan de marketing, communicatie en sales voor de Foundation in samenwerking met Merel, Jannet en onze vrijwilligers.

 • Adviseren over activiteiten die erop gericht zijn om de bekendheid van de Foundation bij opdrachtgevers en stakeholders te vergroten, behoeftes in de samenleving rond dit thema te signaleren;
 • Advies en ondersteuning bij het schrijven van persberichten, ondersteuning in communicatie met de media en actualiseren van de website.


Het tweede nieuwe bestuurslid draagt bij aan werving van fondsen en subsidies en ondersteunt indien gewenst Merel en Jannet bij strategische zaken, contacten met stakeholders en het uitbreiden van het netwerk met relevante partijen.

 • Advies en ondersteuning m.b.t werven van fondsen en subsidies;
 • Advies en ondersteuning politieke en strategische vaardigheden m.b.t. contacten met stakeholders en relevante partijen.

De MerelvanGroningen Foundation is een kleine landelijke Stichting met een onbezoldigd bestuur. De uitvoeringsorganisatie bestaat uit twee freelancers; Merel en Jannet en er zijn inmiddels elf ervaringscoaches. Het bestuur vergadert drie keer per jaar in Utrecht (Oost).

Heb je interesse?

Maakt dit je enthousiast? Dan komen we graag met je in contact.
Mail naar info@mvgfoundation.nl

Geplaatst in Uncategorized en getagd met , , , , , , , , .