ervaringscoach, merel, groningen, loverboys, zeden, misbruik, grooming, sexting, voorlichting, seksueel, overschrijdend gedrag, meisjes, vrouwen, hulp, politie, seks

Laatste nieuws over de opleiding tot ervaringscoach 2023

Inschrijving opleiding tot ervaringscoach is nog mogelijk!

7 februari 2023

Ben je ervaringsdeskundige, slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag, van seksuele uitbuiting of zedenmisbruik?
En wil je je inzetten om bewustwording te creëren binnen scholen en organisaties door het geven van voorlichting? Of wil je professioneel inzetten voor slachtoffers en naast hen staan? Je kunt je nu nog inschrijven voor de opleiding in 2023.

Intake en start opleiding

In september 2023 start de vierde groep van de opleiding tot gecertificeerd ervaringscoach. De intake/ screening vindt plaats in maart en april 2023.

In de opleiding leer je je eigen ervaring op een gedegen en professionele manier in te zetten.
Je wordt opgeleid tot het geven van voorlichting aan onder andere:
– Jeugdigen ter preventie van nieuwe slachtoffers;
– Bedrijven die grensoverschrijdend gedrag intern bespreekbaar willen maken;
– Professionals uit de zorg en het onderwijs om de bekendheid met het thema te vergroten.
Daarnaast leer je hoe je slachtoffers van seksuele uitbuiting en/of zedenmisbruik kunt ondersteunen bij het aangifte doen en op hun weg naar herstel.

ervaringscoach, merel, groningen, loverboys, zeden, misbruik, grooming, sexting, voorlichting, seksueel, overschrijdend gedrag, meisjes, vrouwen, hulp, politie, seks
Photo by Melissa Askew on Unsplash

Ervaringscoach

De opleiding bestaat uit een theoretisch gedeelte van een half jaar waarin je de modules Preventie, Aangiftebereidheid en Begeleiding volgt. Dit theoretisch deel van de opleiding wordt afgerond met een certificaat. Daarna volgt een stageperiode en word je begeleid in het verkrijgen en uitvoeren van opdrachten.
In 2022 is de opleiding doorontwikkeld en zijn er twee extra trainingsdagen toegevoegd; een over de online- wereld met Sexting en Grooming en de tweede over het vergroten van de aangiftebereidheid.

Aanmelden of vragen

Wil je je aanmelden of heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar merel@mvgfoundation.nl .
Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging dat je op de lijst voor screening staat.

De opleiding in 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van Pro Juventute.

projuventute, merel van groningen, loverboys, sexting, seksueel, overschrijdend, gedrag, jongeren, hulp, ervaringsdeskundigen, slavernij, seks, uitbuiting
Geplaatst in Uncategorized.