Start nieuwe groep opleiding MerelvanGroningen Foundation

Nieuwe groep van start in september.

Op 27 september aanstaande start de tweede groep aan de opleiding van de MerelvanGroningen Foundation. Deze groep bestaat uit medewerkers, voorheen (ex) cliënten) van Sterk Huis in Tilburg en (ex) sekswerkers van de Klankbordgroep Seksworks, een belangenvereniging die zich inzet voor de positieversterking en destigmatisering van sekswerkers in Brabant.

De klankbordgroep Seksworks is opgezet door ervaringsdeskundigen en medewerkers van ‘Prostitutie Maatschappelijk werk’ van Sterk Huis in samenwerking met de gemeente Tilburg. De klankbordgroep biedt een luisterend oor aan (ex) sekswerkers in de regio, geeft tips en denkt mee bij vragen en oplossingen. De klankbordgroep functioneert zelfstandig en is ín ‘vriendschap verbonden’ met Sterk Huis en de gemeente Tilburg. Ook is zij gesprekspartner voor de gemeente Tilburg voor het prostitutiebeleid.

Doelstelling

De deelnemers van de nieuwe groep hebben duidelijke opleidingsdoelstellingen voor ogen, zoals:
“Nog beter en breder slachtoffers en naasten begeleiden en ondersteunen. Meer weten over preventie en aangiftebereidheid en hoe dat in zijn werk gaat.”

“Veel leren van mijn eigen ervaring, een sterke persoonlijke groei doormaken en reflecteren op mezelf. Ik wil een verschil kunnen maken op individueel niveau door iemand te kunnen begeleiden maar ook op nationaal niveau proberen om mensenhandel en misbruik af te laten nemen.”

“Mijzelf oriënteren waarin ik mijn ervaring wil inzetten: Voorlichting en preventie, aangiftebereidheid, begeleiden en ondersteunen van slachtoffers?”

De MerelvanGroningen Foundation verzorgt de opleiding aan deze groep in-company.

 

Geplaatst in MvG Foundation.