Lesbrieven

Speciaal voor groep 8 en brugklassen hebben we lesbrieven samengesteld.
Deze lesbrieven bevatten de acht thema’s van het complete project en zijn vooral op voorlichting gericht.

MvGFoundation, ervaringscoaches, Merel van Groningen, nieuws, coaching, seksueel, misbruik, sexting, loverboys, gesprek, hulp, hulpvraag,

De Lesbrieven

1: Loverboys – De systematische werkwijze van loverboys

Dit is een digitale lesbrief (pdf) die bestaat uit de volgende onderdelen:

De loverboymethode, bestaande uit een speelfilm en activiteiten: Met de film nemen we de vooroordelen over loverboys weg. Het is een korte, confronterende film over twee slachtoffers. Het verhaal van Merel, is gebaseerd op het boek ‘En plotseling ben je van hem’. Het vertelt over het verleden van Merel van Groningen met fragmenten uit het boek.

De systematiek: In de visie van het Merel van Groningen-project is een loverboy een systematiek. Op basis van een aantal herkenbare stappen werven loverboys hun slachtoffers. Aan de hand van Merels verhaal, behandelen we de werkwijze van loverboys.

De wet: Hoe spoort de politie loverboys op? De opdrachten in dit onderdeel gaan over de rol van de politie. Het doel hiervan is om voorlichting te geven over hoe de politie te werk gaat als je als slachtoffer aangifte doet.

2: Loverboys 2.0 – Social media en loverboys

Dit is een digitale lesbrief (pdf) die het onderwerp ‘social media’ behandelt en hoe loverboys de social media gebruiken om hun doel te bereiken.

Bij dit onderdeel maken we gebruik van de voorlichtingsfilm: ‘De Mooiste Chick van het Web’, die gemaakt is in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

MerelvanGroningen-Foundation heeft hierbij opdrachten ontwikkeld.

Inhoud:

  • Twee lesbrieven voor jeugd.
  • Twee handleidingen voor professional.
  • Film “Ware liefde”
  • Film “De aangiften”