De ervaringscoaches

Onze ervaringscoaches hebben de opleiding, inclusief een succesvolle stage, aan de MvG Foundation afgerond.
Potentiƫle coaches screenen we voorafgaande aan de opleiding om hun ontwikkelingsniveau en reflectievermogen te beoordelen.
De ervaringscoaches hebben geleerd te werken met onze erkende interventies en zijn geschoold in relevante onderdelen van het strafrecht.

Ervaringscoaches met kennis en ervaring

Na het afronden van de opleiding begeleidt de foundation de coaches tijdens hun werk. Dit om te zorgen dat de coaches effectief blijven functioneren en bijvoorbeeld niet de rol van hulpverlener overnemen als ze slachtoffers coachen.
Een ervaringscoach weet uit eigen ervaring wat het is om slachtoffer te zijn van seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen het gezin, de jeugdzorg of van een loverboy of mensenhandelaar.

Een ervaringscoach heeft in de opleiding geleerd om de eigen kennis en ervaring effectief in te zetten. Ze begrijpen het belang van hulp en steun van anderen en zijn ervan overtuigd dat niemand dit proces alleen hoeft te doorstaan.

Begeleiding is maatwerk

Een ervaringscoach staat naast het slachtoffer en sluit aan bij wat belangrijk is voor hem of haar. Het succes van begeleiding hangt vaak af van de klik tussen het slachtoffer en de coach. Samen wordt bekeken welke coach het beste bij het individu past.

Afspraken vinden plaats op een locatie die voor het slachtoffer het meest comfortabel is, of dat nu thuis, op school, of elders is. Ook het moment van afspreken kunnen we aanpassen aan de behoeften van het slachtoffer, zowel in persoonlijke ontmoetingen als online.

ervaringscoaches, Seksuele uitbuiting, criminele uitbuiting, seksueel misbruik, ervaringsdeskundige, voorlichting, training, loverboys, ervaringskennis centrum, sexting, exposed, mensenhandel

Verwerking doe je niet alleen

Ervaringscoaches richten zich op iedereen tussen de 12 en 30 jaar , die slachtoffer is van seksueel grensoverschrijdend gedrag van een loverboy of mensenhandelaar. Ook ouders en verzorgers van slachtoffers kunnen bij hen terecht voor ondersteuning.

De inzet van ervaringscoaches is een zeer waardevolle en persoonlijke benadering om slachtoffers te ondersteunen en te begeleiden bij het verwerken van traumatische ervaringen en het hervinden van een stabiel leven.