opleiding, ervaringscoach, merel van groningen, grooming, sexting, seksueel, overschrijdend, jongens, meisjes, seks, porno, uitbuiting, prostitutie, slaaf, hulp, ouders, onderwijs, politie

Opleiding tot ervaringscoach in 2023 vernieuwd

Inschrijving geopend

Ben je ervaringsdeskundige, voormalig slachtoffer van seksuele uitbuiting of van zedenmisbruik? Wil je je inzetten om nieuwe slachtoffers te voorkómen en/of te begeleiden? En ben je toe aan een persoonlijke verdiepingsslag? Dan is de opleiding aan de Merel van Groningen Foundation misschien iets voor jou.

Start opleiding gecertificeerd ervaringscoach

In januari 2023 start een nieuwe groep ervaringsdeskundigen de opleiding tot gecertificeerd ervaringscoach. Hierin leer je je eigen ervaring op een gedegen en professionele manier in te zetten zodat je hierna voorlichting kunt geven en slachtoffers van seksuele uitbuiting en/of zedenmisbruik kunt ondersteunen bij het aangifte doen en op hun weg naar herstel.

Ervaringscoach

De opleiding bestaat uit een theoretisch gedeelte van een half jaar met de aandachtsvelden: Preventie, Aangiftebereidheid en Begeleiding. Na het behalen van het certificaat ervaringscoach ontvang je vervolgens een half jaar werkbegeleiding tijdens je stage.

In 2022 is de opleiding doorontwikkeld en zijn er twee extra trainingsdagen toegevoegd.


Ben je geïnteresseerd? Lees dan verder op onze deze pagina van onze website.


Intake

De intake vindt plaats vanaf september 2022. Je kunt je nu alvast inschrijven.
Wil je je aanmelden of heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar merel@mvgfoundation.nl

Geplaatst in MvG Foundation.