Erkende interventie

Merel van Groningen-project

Een starterstraining is verplicht bij het werken met het Merel van Groningen-project.


Dit werkboek hoort bij het Merel van Groningen-project. Het Merel van Groningen-project is een onderwijsproject voor jongeren van 12 tot 16 jaar over seksueel grensoverschrijdend gedrag (S.G.O.G.). Via een gevarieerd, interactief lespakket ontdekken jongeren of zij zelf risico’s lopen op het gebied van S.G.O.G en leren zij de verschillende signalen van S.G.O.G. te herkennen.
a8e29_9789037209723_MerelvanGroningen-project.png

Onderwerpen werkboek

De onderwerpen die aan de orde komen lopen uiteen van het gebruik van social media, de diverse werkwijzen van loverboys en welke risicofactoren een rol spelen om (seksueel) grensoverschrijdend gedrag te gaan vertonen.

Methodewebsite

Hier staat onder andere materiaal per thema en spreekbeurt-/werkstukmateriaal.

Film ‘Ware liefde’

Bij het project hoort de film ‘Ware liefde’. Docenten vinden de film bij het docentenmateriaal. Bekijk hier de trailer.

[fruitful_sep]Verplichte starterstraining

Merel van Groningen wil docenten en begeleiders goed voorbereid aan de slag laten gaan met het Merel van Groningen-project. Daarom wordt een verplichte starterstraining aangeboden. Tijdens de training krijgt u inloggegevens voor het docentenmateriaal op deze website.U kunt een training voor uw gehele team organiseren op uw eigen locatie. Docenten en begeleiders kunnen ook deelnemen aan een training op een centrale, externe locatie.
[fruitful_sep]
Vraag hier meer informatie aan:
[Form id=”10″]